Over mij

Mike helpt mensen met angsten, paniekaanvallen en andere persoonlijke problemen om ze te helpen begrijpen en te leren hoe ze die problemen kunnen overkomen, zodat ze de dingen makkelijk kunnen doen die ze graag willen en meer van het leven kunnen genieten.

Op 19 jarige leeftijd was Mike depressief en had hij last van paniekaanvallen na het uit elkaar gaan met zijn eerste liefde. Na jaren hier last van gehad te hebben, kreeg hij tijdens een nieuwjaarsfeest een paniekaanval, iets in hem knapte en hij zwoor om zich nooit meer zo zwak en ellendig te voelen. Hij begon zelfontwikkeling te bestuderen en knapte hierdoor razendsnel op. Naar verloop van tijd begonnen anderen hem te vragen ze te helpen met hun angsten en onzekerheden. Met 26 jaar startte hij zijn eigen coaching bedrijf en met 28 verliet hij zijn vaste baan om fulltime te coachen en mensen te helpen. Sinds dat moment wijd hij zijn leven aan het helpen van anderen om de moeilijke tijden door te komen en het leven te ontwikkelen dat ze zelf willen.


Mike is een van de jongste gelicentieerde NLP trainers in de wereld. Hij is opgeleid door de ontwikkelaar van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Richard Bandler. NLP staat erom bekend om mensen super snel van hun problemen af te helpen. Mike gebruikt NLP om mensen binnen drie sessies van angsten, paniek en onzekerheid af te helpen. Binnen de NLP wereld is het gebruikelijk dit te doen via het niet goed geld terug model. Alleen bij resultaat hoef je te betalen.

Naast coachen, traint Mike ook mensen in NLP met de NLP Practitioner Training. Daarbuiten assisteert hij regelmatig bij andere NLP trainers en blijft hij ieder jaar gevorderde NLP- en zelfontwikkelingstrainingen volgen om zijn vaardigheden op peil te houden.


"Ik had al 3 jaar last van kleine paniekaanvallen, waardoor ik sommige plekken vermeed en ook niet meer genoot van bepaalde dingen of deze helemaal niet meer deed. Ik raakte er aan gewend en dacht dat dit gewoon bij mij hoorde. Toen er in het jaar 2015 voor mij veel gebeurde op mijn werk en priv├ę werden de aanvallen heftiger, maar alsnog vertelde ik smoesjes tegen mijzelf en mijn omgeving. Vervolgens kreeg ik op mijn werk een paniekaanval die maar liefst 4 uur duurde. Ik werd naar huis gestuurd en kon ik vervolgens mijn huis niet meer uit zonder te hyperventileren.
Ik vond Mike via internet en besloot contact op te nemen. De psycholoog die ik via mijn huisarts toegewezen kreeg had een wachttijd van anderhalve maand en zolang wilde ik niet wachten. Bij Mike kon ik meteen de volgende dag terecht.
NLP heeft mij in eerste instantie geleerd om te accepteren dat mijn paniekaanvallen te verhelpen waren. Acceptatie gaf mij al veel rust. Daarnaast heeft NLP mij geleerd om bewust en zelfs onbewust anders te denken bij bepaalde situaties. De oefeningen heb ik in de reader gelezen die Mike heeft ontworpen. Toch vond ik het fijn om ook een coach erbij te hebben die de oefeningen voor mij kon specificeren. Ook vond ik het fijn om dit met iemand uit te kunnen voeren die weet hoe het voelt en die met eigen voorbeelden de oefeningen kon uitleggen. Ik had namelijk het gevoel dat niemand kon voorstellen wat er door mij heen ging tijdens een aanval. Tijdens de sessies voelde ik mij veilig en op mijn gemak. Mike straalt enthousiasme uit en wilt oprecht mensen helpen of van de paniekaanvallen af te komen.
Meteen na de 1e sessie merkte ik al verschil en ik kon ik weer naar buiten gaan, in de rij van een supermarkt staan en genieten van een wandeling. Naast het oplossen van de paniekaanvallen heb ik ook oefeningen gehad om naar mezelf, mijn omgeving en mijn toekomst te kijken in een positieve en realistische sfeer. Ik ben nu, na de sessies, nog steeds bezig met de oefeningen. Ik ben bezig om alles weer te kunnen doen, die ik voor de afgelopen 3 jaar, deed. Ik kan nu accepteren zoals ik ben, ik kan met mensen over mijn paniekaanvallen praten en ik kan mezelf de tijd geven om mijn doelen te halen."